Choď na obsah Choď na menu

Washington Capitals slog Carolina Hurricanes med 4-2 till toppen i NHL

Washington Capitals är topplaget i NHL efter att ha besegrat Carolina Hurricanes med 4-2 i söndags. Lagens snabbhet var uppenbar, det fanns gott om fysiskt spel och den offensiva talangen sparkade in för de två sista perioderna av denna täta matchup. Spelarna bestämde sig för att inte leva upp till sin Washington Capitals Tröja. Efter en riktigt stark öppningsperiod vacklade Canes i den andra och lät Washington ta en 2-0-ledning.

Capitals fick sitt första powerplay bara 40 sekunder in i den andra perioden med Teuvo Teravainen som tog plats för att haka på Aliaksei Protas. En hållstraff mot Canes rookie Seth Jarvis med fem minuter kvar av regleringen, följt av ett slashing call 30 sekunder senare mot Aho gav Caps fördelen 5-mot-3. Han tog emot jublet från folkmassor i hockey tröja. Segern gav Caps 33 ställningspoäng på säsongen. De leder nu på andra plats Carolina, Florida och Toronto med två.

Matchen var den 749:e i Alex Ovechkins NHL-karriär - och den första av Protas. Den senare följde efter Ovechkins mål bara 59 sekunder senare. Ynglingen har imponerat i hockey tröja. Han skickade pucken fram i nätet och hittade nätet förbi målvakten Frederik Andersen (21 räddningar) vid 12:57. Protas hade surrat i sin Washington Capitals Tröja hela matchen, vilket stämmer överens med hans senaste matcher, och han kunde äntligen tjäna pengar.