Choď na obsah Choď na menu

Chicago Blackhawks slog Nashville Predators med 2-1 när Derek King gjorde sin NHL-tränardebut

Alex DeBrincat gjorde mål 37 sekunder in på övertid för att ge Chicago Blackhawks en 2-1-seger över Nashville Predators på söndagskvällen i Derek Kings NHL-tränardebut. Jeremy Colliton fick sparken som tränare för Chicago Blackhawks i lördags. Spelare i Chicago Blackhawks Tröja jublade för att fira. 54-åringen gjorde en skrämmande skillnad från den 36-årige Jeremy Colliton som scooting runt isen. Efter att ha gjort mål öste DeBrincat in pucken från baksidan av nätet, förmodligen för King.

Blackhawks genererade 13 riskfyllda chanser med jämn styrka. De tillät sju — sex av dem kom i den andra perioden. Fans i Chicago Blackhawks Tröja ser förhoppningar. King började sin presskonferens efter spelet med att säga: "Jag tänker inte ta av mig masken för jag ler för mycket. Jag måste vara ödmjuk." Chicago har 1-9-2 efter en 5-1-förlust mot Winnipeg Jets i fredags och har näst minst poäng i NHL. Plötsligt hamnade spelarna i hockey tröja utanför skuggan.

King antog inte att han plötsligt skulle kunna bli räddaren för ett slumpmässigt lag, men han delade några punkter om filosofi och personlighet. Hans lag måste visa sig i hockey tröja. Samtidigt lämnade Brandon Hagel, som gjorde sitt fjärde mål på sex matcher, i den tredje perioden med en uppenbar skada. Han öppnade mål på 7:15 i andra efter att ha skrotat sig till höger sida av nätet.